Når de ønskede søkerne uteblir!

16.01.2022

Tiden har kommet, og bedriften skal ansette flere.

Ledelsen har gjerne gjort et godt forarbeid. Etter en del møtevirksomhet og samtaler så har man landet på en god og gjennomtenkt kravspesifikasjon, og er nå klare til å ta fatt på ansettelsesprosessen.

Mange velger å lyse ut stillingen i ulike media, noe som kan være en fordel på flere måter:

  • å sende et signal til markedet at man er i vekst og utvider driften
  • en fin måte å profilere seg på, å få markedsføre bedriften/logoen
  • jobbsøkere på utkik etter ny jobb, vil stort sett se annonsen

Men å KUN velge stillingsannonse for å tiltrekke seg de rette søkerne, kan også ha en bakdel:

  • kandidater som allerede er i jobb vil sjeldent bli oppmerksom på denne muligheten da de ikke aktivt følger med på det som skjer på jobbmarkedet.

Dette medfører altfor ofte at arbeidsgiver står uten et godt nok utvalg av kvalifiserte kandidater når søknadsfristen har gått ut.

Karrierespesialisten kan derfor tilby arbeidsgivere over hele landet et samarbeid som vil kunne gi en mye bedre uttelling ved ansettelser. 

Vi har erfaring med at bedriften øker sin mulighet til å tiltrekke de beste kandidatene kraftig ved å knytte hodejegere/rekrutterere til seg i et langsiktig samarbeid:

  •  enten allerede når man skal i gang med ansettelsesprossen
  • eller også dersom man oppdager at søkergrunnlaget ikke er godt nok etter å ha lyst ut stillingen

Et samarbeid med oss vil innebære at vi, parallelt med bedriften, aktivt søker etter kvalifiserte kandidater og kontakter de, og også markedsfører de ulike stillingene i sosiale media noe som gjør at vi sammen greier å dekke et mye større område.

I tillegg så fungerer vi som en sparringpartner, en komplett rådgiver innen rekruttering, som hele tiden vil være på utkik for våre kunder når det gjelder de beste kandidatene.

Ta gjerne kontakt med oss i dag for et godt tilbud: trine@karrierespesialisten.no